GELNEX (Vitagél) Zselatin 180 bloom 0,5kg-os Étkezési 500g

GELNEX (Vitagél) Zselatin 180 bloom 0,5kg-os Étkezési 500g

1 810 Ft
Készleten van

A zselatin a legelterjedtebb zselésítő anyag, élelmiszerekben, gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Leggyakrabban fagylaltok, lekvárok zselésítésére használják. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony. Gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatához használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető. Kozmetikumokban általában hidrolizált kollagén néven található meg. Előállítása: Marha.


Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

A zselatin a sportszakemberek és az ortopéd orvosok körében mindig is kedvelt szer volt. A hozzáértők legtöbb esetben kúraszerű, huzamosabb ideig tartó alkalmazását javasolják. Véleményük szerint jótékony hatása mintegy 8 hét után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat és egyúttal javítva a páciens mozgását, illetve általános kondícióját. Nem kell hozzá más, csak étkezési zselatin és víz.

Elkészítés

Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból el tudunk készíteni egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget. A meleg vízben feloldott zselatint hagyni kell kihűlni, és még folyós állapotban pl. a csuklóra kenni és rajta hagyni kb. 45 percig (ezt be kell tartani!). Látni fogjuk hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó jel, mert azt mutatja, hogy a szer működik! A megmaradt vékony hártyát a csuklóról csak le kell húzni, és ennyi a kezelés. Pontosan oda kerül pótlásként az anyag, ahonnan hiányzik. A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tartani, felhasználás előtt a mikróban mindig egy picit felmelegíteni és ismét oda kenni, ahova szükséges.A kezelést a probléma megszűnéséig kell alkalmazni heti 2-3 alkalommal.

Tápértékadatok
Zselatin
Mennyiség /
100 g
Kalória (kcal) 61
Lipidek 0 g  
Koleszterin 0 mg  
Nátrium 75 mg  
Kálium 1 mg  
Szénhidrát 14 g  
Rost 0 g  
Cukor 13 g  
Fehérje 1,2 g  
A-vitamin 0 IU Kalcium 3 mg
Vas 0 mg D-vitamin 0 IU
B6-vitamin 0 mg B12-vitamin 0 µg
Magnézium 1 mg  

Házhozszállítás Postai utánvéttel:

Megrendeléstől számított 2-3 napon belül, Ön a megadott címen átveheti az árut.

1-2 kg-ig  990 Ft
2,1-5 kg-ig 1100 Ft
5,1-10 kg-ig 1200 Ft
10,1-20 kg-ig 1600 Ft
20,1-30 kg-ig 2000 Ft
30,1 kg-tól 60 Ft / kg 

PostaPont:

Országszerte több mint 2700 helyen hozzáférhető csomagátvételi ponton vált lehetővé a honlapunkon megrendelt áruk személyes átvétele.